Daily Calendar

...Kisah Cinta 07Feb 2010....

......Hari-hari yang penuh dengan emosi....

Wednesday, June 30, 2010

Akulah Wanita itu

Aku bkn wanita yg baik sgt.
Aku ader kekhilafan sbg manusia biasa.
Hati aku..hati kering. Tapi aku suka..
Kalau aku benci kau.. mmg aku benci
Kalau aku suka kau pun.. tu mmg sbb aku suka..

Aku garang..tapi aku pyayang..
aku akan ingat apa yg org buat kat aku..dan keluarga aku..
baik atau jahat..

Aku nak hidup berdikari..walaupun aku dah kahwin..
sbb dari kecil mmg aku dah berdikari..
dah belajar hidup susah..sampai satu tahap..aku rasa..
aku kah itu??.. rasa macam tak percaya..aku pnh lakukan 'perkara2' tu..
sbb tu aku nak ader rumah sendiri..tak mahu kongsi dgn family lain bila dah kahwin..
itu prinsip ok..
sila paham!!

Aku nak didik anak2 dan urus rumah tangga ikut cara aku..
Bukan cara orang lain..
Aku nak masak ikut resepi aku..ikut selera aku..suami dan anak2..
Walaupun suami lagi suka masakan mak dia.. tapi aku akan belajar
walaupun mungkin tak 100% sama.. sbb apa yg sedap kat dia tak semestinya sedap kat aku kan.. aku tak suka share2 barang ngn org..lagik2 share dapur.. harap maaf..

Aku tak pandai nak manis2 muka bila aku dah benci..
Aku tak reti cara2 nak membodek bila aku rasa menyampah..
Aku tak kan cakap dgn 'orang' tu bila aku dah benci kat dia..
so bila aku diam tu..paham lah..
semua family aku dh paham perangai aku..ko tak suka??..
ader aku kisah??
dari kecil mmg aku dah biasa luahkan apa yg aku tak suka..
apa yg aku tak puas hati..bukan diam pendam perasaan..sbb tu hidup aku selalu happy..
aku tak reti nak diam2 kalo aku tak puas hati..
biarlah org tu kata aku ni mulut jahat bagai..
asal hati aku senang..

Aku bukannya takut nk terima kesalahan macam perempuan gila tu..
kutuk aku bagai..pastu delete semua bukti..tak ngaku..kata tu kerja org lain
ko mmg BACUL!!..
aku diam jerk sbb aku preggy ok..
kalo tak..mmg aku dah lempang muka ko
Biar muka ko senget masa ko nak kawen nnti..

Tak kisahlah saudara ke apa..
Langsung tak jadik kudis pun..
sampai abah tanya aku.. "Sampai bila nak berdendam.?"
Aku jawap.. " Sampai mati".. pastu Abah dah tak tanya dah..

Jahat kan?.. aku jahat tapi aku tak dtg kenduri org pastu kutuk bagai..
aku tak dtg lagik bagus..aku tak tahu apa2.. aku tak buat dosa
walaupun org umpat aku sombong ker..berlagak ker..
mampos ko lah.. sorry..teremosional..

Dgn asben aku pun.. kalo tak puas hati..aku cakap..
Mmg dia asben aku.. syurga kat tapak kaki dia kan..
Tapi aku ni tanggungan dia..dia kena paham perasaan aku gak..
Bukan main suka buat keputusan ikut sedap dia..
Kalo dia buat macam tu..aku pun akan buat.. dan aku cakap..
Kalo dia boleh buat macam tu..aku pun boleh..mungkin lagik teruk..
Bukan nak ugut.. tp kenyataan apa..
Dia kawen dgn aku..sbb diri aku..
Jadi dia kena terima siapa aku..
Hidup ni kalo jadik baik sgt pun susah..
Orang pijak kepala.. macam kita ni lembik..
Biar ader jahat2 sikit.. itu pendapat aku.. tak tahulah korang macam mana kan..

Kalo kat FB tu.. mana2 aku tak suka..aku remove n block jer tanpa banyak cakap..
aku buat diam2 jerk..
sbb aku preggy..malas nk bising2..
Tak ramai kawan kat list aku pun takper dari buat susah aku jerk..
FB bukan macam FS..FS siapa2 pun leh boleh add..leh approve

Kalo takat nak berlagak..cakap gebar2 depan aku tapi habuk pun takada..
pirahhh.. langsung aku tak heran beb..

Nota Tumit: Aku tak marah kan sesiapa saat ni..

No comments:

Post a Comment