Daily Calendar

...Kisah Cinta 07Feb 2010....

......Hari-hari yang penuh dengan emosi....

Friday, August 27, 2010

Marah!!!!


Huhhh!!!.. hari ni pagi2 lagik aku dh marah.. tension aku hari ni..macam si**l..
aku macam nk pengsan dengan perkara2 si**L ni..

~~ Perut aku ni dah 3 hari rasa tak best.. rasa mcm senggugut.. ntah tak tahu nk citer macam mana..tp rasa dia..macam ko minum air gas banyak giler tapi ko tak mkn pape.. hah!! rasa dia maca, tu lah..padahal aku tak der pun minum gas ke haper.. mmg sgt2 tak selesa.. tp ni aku boleh consider lagi kan.. sbb biasalah maybe rahim nak mbesar ke haper..ni aku mmg tak kisah lah sgt tp mmg tak selesa sgt2..rasa macam nk marah org jerk... macam time period..kan rasa nk marah..

~~ Tadi SIL aku call.. saja2 lah kan.. pastu terkeluar pasal adik ipar aku yg nak sibuk nk kawen sgt tu.. bab ni aku xder lah marah sgt cuma bengang gak lah... adik ipar aku ni nak gak kawen sama tarikh ngn kitaorg.. apa cer??.. dah lah bertunang masa raya sama macam aku..pastu kawen pun terhegeh2 nk sama.. dah lah masa tu aku baru pas pantang..ntah2 dlm pantang..tak ke kesian aku nk balik time tu bawak baby kecil naik flight??.. diorg ni buat keputusan tak pk aku ker apa??.. macam lah tak ader tarikh lain diorg nak buat.. actly aku tak kisah sgt..sbb aku tak heran pun..kalo adik2 aku haruslah aku terasa lbh kan..tp aku MYAMPAH karang laki aku mesti push2 aku suh balik gakk.. tu yg paling aku benci gila2... yg MIL aku pun ikut jerk apa adik ipar aku tu ckp.. SIL aku pun kata ..buatlah bulan June kan.. tp ntah aku tak paham lah.. aku tak kisah lah dia nak buat bulan berapa pun tapi jgn nk push2 aku balik time tu.. mmg nk kenalah.. bukan aku tak hormat kputusan diorg tp diorg tu ader pk tak aku ni macam mana????.. dah of course lah diorg suh laki aku balik..pastu laki aku tinggalkan aku sorang2 kat sini lah??.. BODOHNYA lah aku rasa dgn situasi macam ni..sbb SEUMUR HIDUP AKU..NI FIRST TIME AKU KENA HADAPI SITUASI MACAM NI..

~~ ni pasal kerja.. ader seorg Jepun.. dah lah hari tu rushing nak mampos suh aku siapkan artwork dia.. pastu suka push2 org..cakap BM lagiklah tak tahu..cakap BI hancuss.. pastu jenis tak mo kalah.. dah siap tup2 dia call kata drawing yg dia bagi tu salah..apakahhh???.. dia kata Isnin dia bagi aku drawing baru.. BODOH!!!.. hari tu suh aku rushing siapkan kerja ko.. skrg ko kata drawing tu salah lak.. dah lah ISNIN ni bos aku xder..dah sah2 aku yg kena handle kerja dia.. mmg nak pengsan dah aku rasa sekarang ni.. JEPUN mmg tak habis2 myusahkan hidup org melayu kan..dah lah berlagak..dtg negara org..satu perkataan bahasa melayu pun tak mo belajar.. cakap BI lagiklah belit2..pening aku pk nk paham apa dia cakap..

~~ ni pasal CONSOB lakk.. asik call kata urgent2.. dah lah satu printing kena tukar.. bagi artwork tapi macam SI**.. pastu call..call. call tanya mana artwork dia.. APA KO INGAT AKU BUAT KERJA KO SORANG JE KER??... tak pasal2 aku hangin hari ni kat opis..semua org diam..
kalo setakat ko bagi artwork tapi artwork ko tu langsung tak membantu aku..malah memeningkan kepala aku..baik tak payah.. pastu call.. push2 bos aku kata URGENT.. bagi artwork hanya setakat melepaskan TAHI ko kat tangga jer kan..

Mmg aku btl2 tgh hangin ni.. nasib aku tak puasa..kalo tak sia2 jerk aku puasa hari ni..pagi2 dah dapat 'kosong'.. sorry kalo bahasa aku ni kasar nak mampos kan tp mmg aku tak leh tahan dah ni.. rasa macam nk mjerit jerk kuat2..macam org gila dah lak aku rasa... ni balik umah lak.. apa ntah lagik yg boleh buat aku hanginnn!!!!!!!

No comments:

Post a Comment